Skip to content Skip to footer

VAKIF TARİHÇESİ

Göç ve İnsani Yardım Vakfı, iç göç eylemlerinin ve zorunlu göçlerin temel yönelim alanlarının başında gelmekte olan Mersin ilinde 1999 yılında kurulmuştur.

Göç ve İnsani Yardım Vakfı, çalışmalarını 2010 yılına kadar Mersin ilinde yürüttükten sonra Vakıf Merkezini Diyarbakır iline taşımıştır. Vakıf yeni dönemde Diyarbakır’da yürüttüğü tartışmalar sonucunda Kadın ve Ekoloji alanlarındaki çalışmaların Diyarbakır’da etkili olduğunu görmüş, ancak çocuk çalışmalarının aynı etkiye sahip olmadığı ve sınırlı kaldığını tespit etmiştir.

Bu bağlamda Göç Vakfı;
göçün en yoğun olarak etkilediği gruplardan olan çocuklara yönelik çalışmalar yapmayı öncelikli hedef olarak belirlemiştir. Göç ve İnsani Yardım Vakfı’nın kendisine varlık koşulu belirlediği, kuruluş çalışma perspektifine dayalı olarak ‘Kadın, Çocuk ve Ekoloji’ olmak üzere benimsediği üç temel çalışma alanı söz konusudur.

Vakıf, yürüttüğü çalışmaları ‘Araştırma Projeleri’, ‘Uygulama Projelerinin Hazırlanması ve Yaşama Geçirilmesi’, ‘Hizmet Merkezleri Açılması’ ve ‘Sosyal Yaşama Desteklerinin Sunulması’ başlıkları altında toplar.

2023 © GİYAV. Octo Medya tarafından tasarlanmıştır.